Mit eszünk Angliában 2 : Jacket potato

Már írtam a jacket potato-val kapcsolatban néhány dologról.  Ezt a klasszikust az utcától a reggeliző helyeken át a pub-okig mindenhol lehet kapni Angliában. Viszonylag olcsó, és szinte mindig nagyon finom.




Ha az embernek van ideje, érdemes sütőben sütni, de én fárasztó munkanapok után ugyanolyan szívesen eszem a mikróban készítettet. 
Két dolgot kell betartani: a krumpli legyen sütésre alkalmas, és ha az megvan, akkor a töltelék a lényeg. (Egyszer ettem olyan krumpliból, amit chips készítéséhez termesztettek: hatalmas, világos, és semmi másra sem jó. Pocsék volt, kb mintha vizes viaszt próbáltam volna megenni.)


Töltelék bármi lehet, de vannak klasszikusok. Teljesen rendben van sokfélét kérni rá: ezen a tányéron van baked beans, sajt, saláta, coleslaw (kb majonézes káposzta és egyéb zöldségek saláta) 






De itt van egy részletesebb lista a fenti utcai árus táblájáról:


-paradicsomos sültbab (baked beans)
-sajt és bab
-sajt
-túró (friss sajt)
-sajt és hagyma
-sajt és paradicsom
-zellerszáras ropogós
-tonhal kukoricával
-coleslaw (majonézes káposztasaláta)
-fokhagymás vaj
és innentől elvadulnak a dolgok:
-csilisbab
-csirke curry
-savoury cheese (többféle sajt, majonéz, újhagyma)
valamint:
-zöldségekkel főtt bárány egytálétel
-stb 






És ami a legjobb, hogy nem is muszáj sima krumpliból készíteni: édesburgonyából  - kéksajttal és salátával pl - is nagyon finom.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések