Szűzpecsenye római tálban, zöldfűszerekkel, almával, szilvával

Ez a kaja L agyszüleménye és nagyrészt ő volt a kivitelező is.
A történet ott kezdődik, hogy egy vendégségre főzögetés közben két szűzpecsenye tulajdonosaként találtuk magunkat (az esküvőnkre feláldozott disznóé volt), és nem akarunk ugyanúgy elkészíteni őket. Az egyiket felszeleteltük, és hirtelen sült, majd lecsó-szerű szószban álldogált, a másikkal L játszott angolosat.
Mert hogy angolkák szoktak kerekre csavart húsokat sütőben, a mi ízlésünknek kicsit túl hirtelen elkészíteni, és disznóval almát sütni.



Hozzávalók:
1 egész szűzpecsenye
10-12 bacon csík
sok zöldfűszer: rozmaring, bazsalikom, kakukkfű
1 ek pecsenyezsír
só, frissen  tört bors
2 nagy marék apró nyári alma (3 normál bolti kb)
1 marék szilva
+ római tál

Elkészítése:
Mivel a szűz pecsenye túl száraz ahhoz, hogy magában hosszan sütögessük, viszonylag óvatosak voltunk: teljesen betekertük, és lefedve, gyorsan sütöttük.
A sóval és borssal megmaszírozott, zsírral megkent húst szalonnába tekertük úgy, hogy az egész szál zöldfűszerek a bacon és a hús között maradjanak.
A húst beáztatott római tálba kunkorítottuk, és mellédobáltuk a meghámozott, kicsumázott almácskákat és a szilvát.
A római tálban lefedve, nagy lángon sült 1 órát majd fedő nélkül is kapott még fél órát.
A hús finom omlós lett, és nagyon jól átvette a zöldfűszerek ízét, az alma szétfőtt és magától finom savanyú szósszá alakult, és olyan nagy keletje volt, hogy gyorsabban elfogyott, mint a hús.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések