Tengeri hal, lecsó-szerű szósszal

Először is, mi az, hogy tengeri hal?! Meg hogy fehér húsú tengeri hal?
Na mindegy. Gondolom a halasnál vehetnék igényesen mindenféle egyedi névvel ellátott halat, ha egyáltalán tudnám a magyar nevét.
Ha meg nem, akkor megelégszünk a fehér húsú tengeri hallal. Elvégre szardínia sincs, oszt' mégis milyen finom.


Tegnap, ahogy említettem, koriander hiányában halat ettünk. Magát a halat csak olajon sóval - borssal megsütöttem, a cukkini szeleteket szintén, a krumpli pedig héjában sült. Lényeg a szósz.


Hozzávalók a szószhoz:
2 ek olivaolaj
15 cm póréhagyma vagy 2-3 szál újhagyma apróra vágva
1 kaliforniai paprika vagy 2 tv paprika felkockázva
1 dl paradicsomlé vagy 2-3 db paradicsom
1 ek balzsam vagy vörösbor ecet
1/2 ek provanszi fűszerkeverék
2 ek kapribogyó
só a kapribogyó sósságától függően kellhet


Elkészítése:
Mindent beledobáltam egy serpenyőbe és kb. 10 percig kevergettem, amíg minden vesztett a frissességéből, de azért nem főtt szét.


Tőkehal zöldséggel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések