Vinaigrette - citromos salátaöntet

Ezt a salátaöntetet készítem el mostanában legtöbbször. Szinte mindig van a hűtőben egy üveggel, és a legtöbb salátra ezt használom.
Az alap hozzávalók mindig vannak otthon, és elkészítve sem romlik meg hosszú ideig.
Az alábbi egy variáció, amit gyakran készítek, de az egész öntet nagyon képlékeny. Milyen erős a mustár, teszek-e bele sót, ki savanyúbbra ki olajosabbra szereti...
Én soha nem keverek bele hagymát, (mert azt gondolom, hogy attól az öntet hamarabb romlana,) inkább belekeverem a salátába. De ha valaki egy adagnyi öntetet készít csak, abba bele lehet keverni, a citrom megszelidíti a hagymát egy kicsit.

Hozzávalók:
2 evőkanál citromlé
6 evőkanál szűz olivaolaj
3 kiskanál mustár

bors

Elkészítése:
Én csak összeöntöm egy kis üvegben a hozzávalókat, és rázom amíg homogénnek látszik. Természetesen az öntet szétválik újra, ha áll, de használat előtt csak felrázom, és kész.

És ha lesz időm, újra fényképezem az öntetet, mert úgy tűnik, hogy sem fényképezőt egyenesen tartani, sem photoshoppolni nem tudok. Mindkettő igaz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések