Mango lassi

A mangó lassi szerintem az indiai gyömölcsjoghurt, vagy smoothie vagyis fordítva, mert a lassi régebbi kicsit mint az amerikai kultúra. Magának a lassi-nak nagyon sok változata létezik, és eredetileg sós, de a leginkább elterjed ma már a mangós változat. Gyors, üdítő és személyre szabható. 


Hozzávalók: 1-2 főre
1 érett mangó
1 nagy dobozos (400g, hagyományos hígabb) joghurt
1-2 ek méz (a mangó édességétől függően)
jégkocka tetszés szerint

Elkészítése:
A mangót meghámoztam és a húst levágtam a magjáról. Ez macerás feladat, már ha a mangó már érett (éretlennel pedig felesleges próbálkozni) ráadásul ha az ember közel vágja a maghoz, akkor rostokat is kap a mangópüréjébe. 
Viszont ezek után csak pürésíteni kell a joghurttal, és kóstolni, mézezni (cukrozni) és újra pürésíteni. Ha valaki tart a rostoktól, át lehet paszírozni egy szűrőn.
A jeget a végén szoktam beletenni, de az indiai éttermekben nagyon hidegen, és hígabban szokták kihozni, gondolom ők hagyják beleolvadni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések