Bruschetta di pomodori / paradicsomos pirítós

Idén kicsit túladagoltuk a paradicsompalánta ültetést a szüleimnél, ezért most van bőven, már befőztem paradicsomlét, géz alatt száradnak a napon, és bőven jut a szendvicsekre is. 


Ennek a kajának nincs receptje:
Az ember csak fog egy pár marék paradicsomot, felszeleteli, összekeveri kevés szűz olivaolajjal, balzsamecettel, sóval, friss borrsal, bazsalikommal. Majd fokhagymás pirítóst csinál egy halom tisztességesebb kenyérből, és ráhalmozza a paradicsomot. És reszel rá egy kis sajtot, ha van olyan amit érdemes.

És most jön az, hogy ami a képen van, az nem is "igazi", mert nem friss paradicsom, mivel összepirítódott egy kevés újhagymával egy perc alatt... Képzeljük el kevésbé plöttyedten, és a hagymadarabkák nélkül, és már meg is van a bruschetta di pomodori.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések