Angol hagyományok: Pimm's és a Bözse 60.-ja

Legyen először a Pimm's: Ez egy koktél, nyáron fogyasztott, nagyon angol, és nagyon szivatós, mert a fő hozzávaló (maga a Pimm's) leginkább csak Angliában kapható. 
Egy rész Pimm's no1-ból, és 3 rész limonádéból (vagy gyömbér sörből áll). Mi itthon citrom és lime gyümölcslével szoktuk hígítani, nem szeretem ha buborékos üdítőből készítik, mert habos lesz.
Ezen kívül még gyümölcsöket (almát, narancsot, epret és citromot) szokás belekeverni, valamint uborkacsíkokat és borágó virágot (ezt manapság mentával helyettesítik), és sok - sok jeget.


Maga a Pimm's egy gin alapú fűszeres ital, 25 százalék alkohollal. Mire bekeveri az ember a koktélt, kb sör erősségű italt kap. Csak trükkösen egyáltalán nem érezni benne az alkoholt.
És már 1823 óta létezik. 
A Pimm's egyrészt előkelő, mert népszerű sportesemények hagyományos itala (Wimbledon pl, és polo meccsek), de ugyanakkor nem drágább mint más italok, ezért bárki megengedheti magának.


Voltak más változatai az évek során, de nem váltak be annyira, mint a no1, ezért manapság csak egy téli változat van még forgalomban, azt hiszem a 3-as számú. Azt almalével kell hígítani, és nálunk nem okozott függőséget.


Ezen a hétvégén ünnepli II.Erzsébet angol királynő koronázásának 60. évfordulóját. Mindenki tudja, a csapból is ez folyik...
Nem vagyok királypárti, nem szeretem az öröklött jogokat, de mivel a társadalom minden rétegében jelen van, meg a kommunizmus sem vált be annyira, nem sokat tehetünk ellene. Ennek ellenére jó poén volt, amikor egyszer összefutottunk Bözsével Manchesterben. (Azaz: láttuk az utca túloldalán). Mi csak arra jártunk, ő meg csak arra avatott... És mivel  városnézni jártunk arra, ezért van fotóm is. 




Szóval ezen a szép hétvégén további kellemeseket mindenkinek, Bözsét is beleértve!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések