Mángold, buggyantott tojással
Azért van már friss mángoldunk, mert trükkösen a földben hagytuk a tavalyi töveket. Nem fagynak ki télen, viszont a melegben az öreg növények hamar magba mennek, és akkor már nem lehet rendes méretű levelet betakarítani róluk (és azt hiszem az ízük is megváltozik). Az új palánták még csak 15-20 centisek: tök jó magot vettem, mindenféle színű száruk lesz, ha minden igaz.
Addig pedig lehet enni a tavalyi növény termését.
Egy nagy csokorral vágtam, a szára nélkül majdnem fél kg lett a levél. Az egyik fele kell majd egy orzotto recepthez jövő héten, a másik felét csak úgy elcsipegettük, mert kíváncsi voltam rá, hogy hogy ízlik mindenféle tej(szín), habarás, stb nélkül. Hát nagyon...
Hozzávalók: 1 adagra
20-22 dkg tisztított mángold levél (szára nélkül)
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ek olivaolaj
csipet só, bors, szerecsendió
+ 1 buggyantott tojás
Elkészítése:
Megmostam, majd kicsit összevagdostam a mándoldot, az olajban megkevergettem az összetört fokhagymát, és beledobtam a leveleket, és a fűszereket. Kevergettem, amíg egy kicsit megfonnyadt. Ez csak 5 percet kapott, mert nagyon zsenge volt, de kóstolgatni kell, és fonnyasztható tovább is, sőt, elég hamar elkezd levet ereszteni, és akkor már párolódik is.
Addig pedig lehet enni a tavalyi növény termését.
Egy nagy csokorral vágtam, a szára nélkül majdnem fél kg lett a levél. Az egyik fele kell majd egy orzotto recepthez jövő héten, a másik felét csak úgy elcsipegettük, mert kíváncsi voltam rá, hogy hogy ízlik mindenféle tej(szín), habarás, stb nélkül. Hát nagyon...
Hozzávalók: 1 adagra
20-22 dkg tisztított mángold levél (szára nélkül)
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ek olivaolaj
csipet só, bors, szerecsendió
+ 1 buggyantott tojás
Elkészítése:
Megmostam, majd kicsit összevagdostam a mándoldot, az olajban megkevergettem az összetört fokhagymát, és beledobtam a leveleket, és a fűszereket. Kevergettem, amíg egy kicsit megfonnyadt. Ez csak 5 percet kapott, mert nagyon zsenge volt, de kóstolgatni kell, és fonnyasztható tovább is, sőt, elég hamar elkezd levet ereszteni, és akkor már párolódik is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése