Chiken chow mein
Ennyit a lazának tervezett hetemről... Inkább az őrültekháza a jó kifejezés rá. És még nincs vége!
De legalább vannak olyan kaják, amiket reggel munka előtt 15-20 perc alatt össze lehet dobni.
Chow mein rázva kevergetett tésztaételt jelent eredetileg, olyan országokban, ahol van kicsit autentikusabb kínai konyha mint itthon. Ez a recept megint a BBC Chinese Food Made Easy sorozatból származik.
Hozzávalók:
200g tészta
pirított szezámmag olaj
1 csirkemell csíkokra vágva
2+2 ek szójaszósz
1 kk ötfűszer keverék
1 kk csili szósz
1 ek kukorica keményítő
2 ek olaj
1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
100g babcsíra*
1 szál újhagyma felvágva
frissen tört bors
natúr (sótlan) földimogyoró
Elkészítése:
A tésztát al dentére főztem, majd hideg vízben átmostam, hogy ne főjön tovább, és pirított szezámmag olajjal meglocsolva összeforgattam, hogy ne ragadjon össze.
A csirke csíkocskákat egy kevéske szójaszósszal, az ötfűszer keverékkel és a csili szósszal összemaszatoltam, majd kukorica lisztbe forgattam.
A felforrósított wokban kevés olajon a csirkét 3-4 percig kavargatva sütöttem, majd beledobtam a paprikát és egy újabb perc múlva a babcsirát és az újhagymát, és még kevergettem fél percig. Ezután ment bele a tészta, a maradék szójaszósz, még egy kevés pirított szezámmag olaj, és némi frissen őrölt bors. És a földimogyoró sem csak dekoráció, nagyon megy hozzá (köszi az ötletet Gres)!
*Többet is elbírt volna, de csak ennyi volt itthon. Házi 'növesztésű', egyébként.
Majd megírom a következő adagot.
De legalább vannak olyan kaják, amiket reggel munka előtt 15-20 perc alatt össze lehet dobni.
Chow mein rázva kevergetett tésztaételt jelent eredetileg, olyan országokban, ahol van kicsit autentikusabb kínai konyha mint itthon. Ez a recept megint a BBC Chinese Food Made Easy sorozatból származik.
Hozzávalók:
200g tészta
pirított szezámmag olaj
1 csirkemell csíkokra vágva
2+2 ek szójaszósz
1 kk ötfűszer keverék
1 kk csili szósz
1 ek kukorica keményítő
2 ek olaj
1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
100g babcsíra*
1 szál újhagyma felvágva
frissen tört bors
natúr (sótlan) földimogyoró
Elkészítése:
A tésztát al dentére főztem, majd hideg vízben átmostam, hogy ne főjön tovább, és pirított szezámmag olajjal meglocsolva összeforgattam, hogy ne ragadjon össze.
A csirke csíkocskákat egy kevéske szójaszósszal, az ötfűszer keverékkel és a csili szósszal összemaszatoltam, majd kukorica lisztbe forgattam.
A felforrósított wokban kevés olajon a csirkét 3-4 percig kavargatva sütöttem, majd beledobtam a paprikát és egy újabb perc múlva a babcsirát és az újhagymát, és még kevergettem fél percig. Ezután ment bele a tészta, a maradék szójaszósz, még egy kevés pirított szezámmag olaj, és némi frissen őrölt bors. És a földimogyoró sem csak dekoráció, nagyon megy hozzá (köszi az ötletet Gres)!
*Többet is elbírt volna, de csak ennyi volt itthon. Házi 'növesztésű', egyébként.
Majd megírom a következő adagot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése