Vajaskifli

A hétvégi kalácsozás után valahogy nem volt kedvem az egészséges kenyérhez, valami kényeztetőre vágytam, és úgy döntöttem, hogy vajas kifliket gyártok a reggelikhez.


Hozzávalók:
0,5 kg BL 55-ös liszt (sima finomliszt)
5 dkg vaj (megolvasztva)
1 púpos kk só
1 púpos kk instant élesztő
2-3 dl tej (amennyit felvesz)


12 db lett


Elkésztése:
A robotgép táljába öntöttem a hozzávalókat (a tejből csak 1 bögrényit induláskor), elindítottam. Óvatosan öntöttem a tejet, amíg össze nem állt, aztán hagytam, hogy a gép 15 percig dagassza. 
Lefedve kelesztettem 8 órát, majd kövér kifliket szaggattam belőle, és hagytam még egy órát kelni.
Megkentem tojással, és megszórtam szezámmaggal.
210 fokon 30 percig sült.
Meglepően édes lett...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések