Húsvét

Mindig nagyon érdekesnek tartottam a családi hagyományokat, különösen az evéssel kapcsolatosakat. Minden ünnepi menüt szeretek, amit a családom fogyaszt, de a kedvencem a húsvéti hidegtál nagyszombat este. Hivatalosan akkor kellene ezt ennünk, amikor a böjtnek már vége (szombat késő este, vagy még inkább vasárnap reggel), de általában kicsit elkapkodjuk. 
Azon kívül, hogy kenyér helyett kalács van hozzá, nem hiszem hogy lenne benne bármi különleges, de a kombináció együtt nyertes. Képes vagyok addig enni, amíg tart, márpedig nem vagyunk kispályás játékosok: nagy adagban készül.


Nem egy szépen megkomponált fénykép, de mint hidegtál nagyon rendben volt:




Hozzávalók:
többféle főtt sonka: szárazabb a "gyerekeknek", zsírral erezettebb Anyunak
főtt kolbász
főtt tojás
újhagyma
paprika
paradicsom
retek
uborka
sajt
saláta a tálaláshoz
torma

mazsolás és mazsolátlan kalács





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések