Bajor reggeli (szerintünk)

Apu kezdte el készíteni az alábbi kombinációt, valami utazásos tv műsor hatására, és ő bajor reggelinek* hívja. A kombináció valamilyen sonkaféle vagy németes fehérkolbász, savanyú káposzta esetleg hagyma és tojás. Mi mostanában nürnbergi kolbászkákkal készítjük, az is bajor, meg egyébként is, olyan kis 'cuki', nem is annyira drága, bár gondolom nem is annyira hús. Ja, a fényképen kistányér van, ezért nem látszanak jól az arányok.






Hozzávalók és elkészítése:
Ahogy tetszik: Én fejenként egy marék savanyúkáposztát szoktam használni, és két tojást. Ha hagymát és sonkát használok, akkor csíkocskákra vágom, és egy evőkanál zsírban kicsit megsütöm, majd hozzáteszem a káposztát is. Néha a káposztát is felaprítom kicsit, de hosszabb szálakban is maradhat. Ha a káposzta átmelegedett, ráöntöm a tojásokat (nem szoktam külön sózni, elég sós a káposzta), és ízlés szerint megsütöm, kinek lágyabbra, kinek szárazabbra. A kis kolbászkákat külön sütöm, amíg átmelegszenek és színt kapnak.


* Kicsit meggugliztam, és a bajor reggeli egészen más: májashurka, édes mustár, perec és búzasör  - szintén nagyon jól hangzik, feltétlenül ki fogom próbálni. Bármi, amihez búzasör van, csak nyerő kombináció lehet. Különösen reggelire.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések