Új lány a téren / Rachel Khoo: The Little Paris Kitchen

A BBC új szakácsot mutatott be a múlt héten: Rachel Khoo-t, sorozatának címe: The Little Paris Kitchen. A könyvet már láttam a Waterstone's-ban, miközben hősiesen ellenállva szakácskönyveket nézegettem (már nem volt hely a poggyászomban semminek), de valamiért azt hittem, hogy nem megelőzte, hanem követi a sorozatot. A héten még csak a második rész ment le, angolul fent vannak a youtube-on, érdemes megnézni.
Az egész stílusa Sophie Dahl: The Delicious Miss Dahl sorozatára hasonlít, (amit azt hiszem, nem játszottak a magyar adók), de ami kb azt jelent, hogy ha utálnám is a szakácsot, és nem tetszenek a kaják, akkor is nézni fogom.
Annyira bájosan szakadt minden, hogy az ember szinte felülértékeli saját is szintén szakadt konyháját, és elgondolkodik azon, hogy mégis el kellene kérni a nagymamától azt a lepattant zománcú tálat. Persze könnyű profi körülmények között megteremteni a hangulatot, és tudom, hogy a 70-es évekből itt ragadt konyhánk akkor sem fog jobban kinézni, (és ami még nagyobb baj, hogy nem lesz tágasabb vagy kényelmesebb), ha telezsúfolom romantikusan elnyűtt tárgyakkal.
Megyek és megnézem a 2. részt, és csorgatom a nyálam az arabos hangulatú csempés falra...
Mellesleg a kaja amit főz is elégé rendben van. Lesz egy pár franciás kaja a közeljövőben, már csak azért is, mert nem sikerült mindennek annyira hősiesen ellenállnom a könyvesboltban, és Julia Child-ék francia szakácskönyve még éppen csak hogy befért a csomagomba...
És íme a bejegyzés a legtöbb linkkel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések