Édesköményes szárazkolbász

Már második éve készítjük ezt a fajta felvágottat, ez eredeti ötlet innen jött, és bár nagyon finom volt, de a zsír aránya és texturája nem tetszett benne. Ezért idén változtattunk: a húst késsel vágtuk icipici kockákra (kb fél centiszer fél centisre), de a zsírt nagylyukú darálón daráltuk le.


Hozzávalók:
6 kg sertéshús (tarja volt most)
1.5 kg zsírszalonna
20 dkg só
50 g édeskömény (frissen darálva)
50 g fehetebors (részben durván megtörve)


Elkészítése:
A hús feldolgozásáshoz a családom nagyrészét igénybevettük, mindenki körömnyi husikákat cafrangolt. Most azon lobbizunk, (L-t kellene meggyőzni), hogy jövöre a húst is valami nagylyukú darlálón nyomjuk át. A többi már könnyű, főleg, hogy L tavaly kolbásztöltőt kapott karácsonyra. Romantikus, igaz?
Hagyományos füstölésen esett át, aztán felakasztottuk a nagymamám parasztházának padlására, hogy kiszáradjon. Egy hónap után kezdtük el enni, de szerintem mostanra, - 2 hónap után - lett tökéletes. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések