Tortilla de patata / spanyol omlett

Hagyományosan nyers krumplival indul a tortilla, de én szinte mindig maradék héjában sült krumpliból készítem. Gyorsabb, és kevesebb olaj kell hozzá. L szokta rendesen készíteni, ahogy a spanyol haverjaitól tanulta, és meg csak így egyszerűsítve.




Hozzávalók:
egy közepes szem már megsült krumpli 
2 tojás
2 ek olaj vagy zsír
só, bors
1 főre

Elkészítése:
Az zsiradékban megpirítom a vékonyra szelt, sózott borsozott krumpli karikákat, majd felöntöm a két tojással (szintén sós, borsos) és nagyon kis lángon sütöm, amíg a tojás megdermed. Amikor már majdnem kész, egy tányér vagy fedő segítségével átfordítom, hogy a tetejét is megpirítsam egy kicsit. 
Gondolom ha lenne olyan grillezőm, amibe befér serpenyő, akkor nem kellene forgatni sem, hanem csak alá raknám pirulni. De nincs.


Általában sajttal esszük, de ma olajban eltett szárított paradicsomot és articsóka szívet ettem hozzá. A krumpli miatt magában is elég laktató, kenyér sem kell hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések