Pikáns kantoni sertésfalatok

Még nem jártam Ázsiában, úgyhogy az összes ázsiai receptemet kb ennyire lehet komolyan venni.
Persze azért bőven van, ami autentikus, de azokról majd a recepteknél.
A következő kaja viszont simán származhatna a sarki kínaiból, és nem jó értelemben: nem autentikus, hanem ez európai ízléshez idomított. Persze ezek után jó kérdés, hogy miért nem a sarki kínaiban eszem? Szoktam. Abba most nem mennék bele, hogy általában mennyire zavar, ha nem tudom, hogy mit eszek :) De a legtöbb kaja számomra ehetetlenül édes, ezért csak néhány fogást szeretek. Ez a kombináció jobban megfelel az ízlésemnek, bár egy kis cukrot azért beleloptam.


Hozzávalók:
2 szelet karaj, kiklopfolva és vékony csíkokra vágva
1-1 kk cukor, fehér bors
3 ek szójaszósz
2 ek ecet (alma ecetet használtam, mert festem a konyhát, és csak az volt kéznél)
3 ek liszt és 2 ek étkezési keményítő összekeverve
4 ek olaj vagy zsír a sütéshez
5 cm gyömbér lereszelve
1 nagy hagyma
1 dl húsleves
vékonyra vágott zöldségek (pl zöldbab, kaliforniai paprika) 1-1 marék


Elkészítése:
A húst megborsozom, és a cukor, ecet és szójaszósz keverékében 15-20 percig pácolom. (Ezalatt összevagdosom a zöldség hozzávalókat, és megfőzöm a köretet.) Először 2 ek zsírban kicsit megdinsztelem és megpirítom a hagymát, majd ráreszelem a gyömbért és kiveszem a serpenyőből, ezután a lecsepegtetett húst a liszt és étkezési keményítő keverékében megforgatom, majd a felforrósított maradék 2 ek zsírban 5 perc alatt megpirítom, fokozatosan mellé dobálom a zöldségeket: mehet bele a zöldbab és  a kaliforniai paprika csíkok majd a már megpirított hagyma. Még 2 percig pirítgatom, majd felöntöm a húslevessel és a páclével, hagyom hogy egy kicsit besűrűsödjön, és rizzsel tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések