Heti menü: 1. hét

Kis háztartásunkban, (mivel mindketten dolgozunk) a dolgok normál menete szerint esténként eszünk együtt valami meleget.  Mármint ez az elv, aztán az élet bezavar, ahogy szokott.
Általában igyekszem előre kitalálni, milyen kajákat fogok / fogunk készíteni a héten. Lehetőleg még bevásárlás előtt, hogy ne romoljanak rám az alapanyagok.


Heti menü:
hétfő: lencsevalami, mert maradt, finom, és ha többször eszem, biztosan nagyobb az esély a meggazdagodásra
kedd: fish pie
szerda: bolonyai a mélyhűtőből (ez L. kedvenc kajája, ezért havonta többször is eszünk - egyszerre elkészítek egy vödörnyit, és két fős adagokban lefagyasztom)
csütörtök: valami valahol (én sokáig dolgozom, L. pedig  házon kívül lesz este)
péntek - szombat - vasárnap: nem (l)eszünk itthon.


Persze "nem itthon" is fogunk főzni, konkrétan szombaton utó-szilveszterezünk a családommal, ami nagy zabálást jelent lazán fordítva, (sok-sok főzéssel és kuktáskodással) valamint meglátogatjuk L. szüleit, ami fordítás nélkül is nagy zabálást jelent (de ott csak kuktáskodhatok).


És a héten még kenyeret sem kellett sütni, mert olyan sok maradt a szilveszteri (jajj, a meleg kaja tuti nem lesz elég, vegyünk egy hatalmasat, zsír és lilahagyma meg van itthon) kenyérből.
Mindent összevetve, nem egy kreatív hét főzés szempontjából.
Megyek és csinálok egy tükörtojást.... Na jó, kettőt, meg egy kis szalonnát... Bab is van itthon, akkor már legyen egy tisztességes angol reggeli (ahogy én szeretem).


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések