Citromos - kókuszos csirke

Miután egy hetet vártam rá, tegnap sikerült végre koriandert szerezni, jöhet végre a thai csirke.
Kicsit citromfüggő vagyok. Ez az egyik íz, ami mindig elszabadul a konyhámban (a bors és a csili mellett).
Mostanában már óvatos vagyok, és csak módjával megy a fazékba, aztán a tányéromon túladagolom, ahogy tetszik.
Ez szintén Delia recept, nem is sokat változtattam rajta. Annak a nőnek nagyon jó receptjei vannak. Persze voltak fura műsorai is... Na erről majd máskor.


Hozzávalók:
1 db csirkemell, felkockázva
1 db citrom (héja és leve)
200 ml kókusztej
1 ek olivaolaj
1 kk erőspaprika vagy csili
egy csokor koriander
egy csokor újhagyma
1 ek halszósz


2 főre


Elkészítése:
A csirkemellet bepácolom fél citrom levében és a citromhéjat is rá reszelem. Ez egész nap áll, mert így van rá időm, de egy óra is elég lenne neki.
Az olajat felforrosítom, és a csirkét aranybarnára pirítom (max 5 perc), majd beledobom az összevágott csilit, az újhagyma fehér részét és a halszószt. Két perc pirítás után mehet bele a kókusztej, az újhagyma szára és a koriander.
Ahogy összefort, lehet tálalni, (ragacsos jázmin rízzsel, ha van).



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések