Füstölt makréla krém, (vagy pástétom, ha előkelőnek akarunk tűnni)
Az egyik dolog, amit mindig hozzunk haza Angliából, az a különféle füstölt halak a másik az érett cheddar, a harmadik stilton, a negyedik a Laphroaig whisky, meg egy kis ale, mert itthon azt sem kapni...
Szóval füstölt hal: most hoztam makrélát direkt hogy elkészítsem ezt a krémet, és még másokat is, amit majd később megírok.
Nem mintha valami baj lenne a füstölt makrélát simán megcsipegetni, de így felhígítva kellemes előétel vagy szendvicsbevaló kence lehet.
Hozzávalók:
25 dkg füstölt makréla (2 db kisebb halacska)
17,5 dkg tejföl (egy doboz)
12,5 dkg ricotta (fél doboz)
fél citrom leve
tálaláshoz kapribogyó, esetleg csipet őrölt csípőspaprika
Elkészítése:
Aprítógépben, mindent bele, aztán gázt neki. Persze nekem kicsi aprítóm van, csak olyan rúdmixer aljára való dobozkás,a nagy turmixgépbe sajnáltam belerakni, mert ami nem folyékony, abból nagyon sok benne ragad, úgyhogy kisebb adagonként aprítgattam, és utána kevertem össze.
A tejfölt és a halat mind hozzáraknám, és kóstolgatva kevergetném bele a ricottát, azért maradjon a hal a domináns íz.
Kapribogyó pedig kell, mert finom, és mert látványilag is megdobja a dolgot.
Szóval füstölt hal: most hoztam makrélát direkt hogy elkészítsem ezt a krémet, és még másokat is, amit majd később megírok.
Nem mintha valami baj lenne a füstölt makrélát simán megcsipegetni, de így felhígítva kellemes előétel vagy szendvicsbevaló kence lehet.
Hozzávalók:
25 dkg füstölt makréla (2 db kisebb halacska)
17,5 dkg tejföl (egy doboz)
12,5 dkg ricotta (fél doboz)
fél citrom leve
tálaláshoz kapribogyó, esetleg csipet őrölt csípőspaprika
Elkészítése:
Aprítógépben, mindent bele, aztán gázt neki. Persze nekem kicsi aprítóm van, csak olyan rúdmixer aljára való dobozkás,
A tejfölt és a halat mind hozzáraknám, és kóstolgatva kevergetném bele a ricottát, azért maradjon a hal a domináns íz.
Kapribogyó pedig kell, mert finom, és mert látványilag is megdobja a dolgot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése