Pirított búzadara lekvárral
Gyerekkoromban ezt a reggelit mindig édesapám készítette: csak ő volt elég türelmes ahhoz, hogy kislángon addig pirítgassa a búzadarát, amíg tökéletes nem lett. Ugyanezért a túrógombóc és a hozzá tartozó pirított morzsa is az ő specialitása.
Ez megint nem egy igazi recept, de azért tessék:
Hozzávalók:
10 dkg búzadara (kb 7 ek)
1 ek olaj vagy vaj
1 csipet só
3 dl víz
Elkészítése:
A darát és az olajat addig kevergetem kis lángon egy serpenyőben, amíg halvány zsemle színe nem lesz (kb 10 perc). Megsózom, majd felöntöm a vízzel, és kevergetem, amíg fel nem veszi a vizet. Először kása szerű lesz, majd morzsálódik. Én jobban szeretem morzsának, de gondolom ha több vizet kap, kásás marad.De annak ott van a tejbegríz.
Mindig házi lekvárral esszük, ez most finom savanyú 80%-os gyümölcstartalmú feketeszeder (magok nélkül, ahogy én szeretem).
Ez megint nem egy igazi recept, de azért tessék:
Hozzávalók:
10 dkg búzadara (kb 7 ek)
1 ek olaj vagy vaj
1 csipet só
3 dl víz
Elkészítése:
A darát és az olajat addig kevergetem kis lángon egy serpenyőben, amíg halvány zsemle színe nem lesz (kb 10 perc). Megsózom, majd felöntöm a vízzel, és kevergetem, amíg fel nem veszi a vizet. Először kása szerű lesz, majd morzsálódik. Én jobban szeretem morzsának, de gondolom ha több vizet kap, kásás marad.
Mindig házi lekvárral esszük, ez most finom savanyú 80%-os gyümölcstartalmú feketeszeder (magok nélkül, ahogy én szeretem).
hmmm. most lett kesz, mar alig varom, hogy huljon kicsit! Gyerekkoromban ettem utoljara.... Kosziii!!!
VálaszTörlésHideg vízzel kell felönteni?
VálaszTörlés