Mángold+krumplipüré+tükörtojás
Családomban ez egy klasszikus kaja. Nehezítésként a mándold pürét spenótnak hívják. Meg a csalán pürét is, de arról majd tavasszal.
Én egészen sokáig nem ismertem a spenót speciális ízét, mert nálunk mindig mángoldból volt. Egyrészt az mindig nő a kertben, másrészt annyival egyszerűbb a mángold leveleit tisztítani, mint a spenótot...
Természetesen a tél végén csak a mélyhűtőben talált készletből gazrázdálkodom mángoldilag, ezért megint nem lesz recept, de asszem ugyanúgy készítjük, mint mások a spenótot: sok fokhagymával, némi világos vajas rántással és tejjel.
L lebébipapizta, majd azon filozofáltunk, miközben lapátoltuk befele (ő kenyérrel megspékelve, hogy valamit rágni is lehessen), hogy akkor most a 'spenót' az szósz, vagy köret.
Nem jutottunk döntésre.
Én egészen sokáig nem ismertem a spenót speciális ízét, mert nálunk mindig mángoldból volt. Egyrészt az mindig nő a kertben, másrészt annyival egyszerűbb a mángold leveleit tisztítani, mint a spenótot...
Természetesen a tél végén csak a mélyhűtőben talált készletből gaz
L lebébipapizta, majd azon filozofáltunk, miközben lapátoltuk befele (ő kenyérrel megspékelve, hogy valamit rágni is lehessen), hogy akkor most a 'spenót' az szósz, vagy köret.
Nem jutottunk döntésre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése