Diós muffin
Ez lett volna a vasárnapi vendégségbe visszük süti, ha időben elkészül. De nem lett. A recept Nigella Lawson baklava muffinjából egyszerűsödött le. A hozzávalók ugyanazok, csak összekeverem azt, amit ő tölteléknek szánt, és amit tésztának.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg cukor (én fele muscovado-t használtam)
10 dkg dió (megpirítom és összevágom)
1 púpos kk sütőpor
fél kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 tojás
2,5 dl író
9 dkg olvasztott vaj
Elkészítése, a muffinoknál szokásos módon:
Száraz anyagokat összekeverem, folyékony anyagokat összekeverem, kettőt összekeverem, és muffin formában 200 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Legközelebb a vaj mennyiségét is csökkenteni fogom, felesleges az egészet beletenni, mert sütés közben kifolyik.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg cukor (én fele muscovado-t használtam)
10 dkg dió (megpirítom és összevágom)
1 púpos kk sütőpor
fél kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 tojás
2,5 dl író
9 dkg olvasztott vaj
Elkészítése, a muffinoknál szokásos módon:
Száraz anyagokat összekeverem, folyékony anyagokat összekeverem, kettőt összekeverem, és muffin formában 200 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Legközelebb a vaj mennyiségét is csökkenteni fogom, felesleges az egészet beletenni, mert sütés közben kifolyik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése