Csirke krémleves
Csirke krémlevest sokszor láttam már konzervben, és valahogy piszkálgatott a gondolat, hogy ki kellene próbálni: annyira bizar az ötlet, hogy húst turmixoljak.
Múlt héten mélyhűtő szelektálást tartottam, és mivel sok csont akadt a kezembe, főztem húslevest (amit rögtön le is fagyasztottam), és lett egy kis főtt hús cafat is, szintén a húslevesből (szintén lefagyasztva).Amiből látszik, hogy helyet nem sikerült nyernem a mélyhűtőben, szóval a szelektálás felesleges volt.
A recept inspirációja Nigella: How to eat című könyvéből származik, ami a legrégebbi, legnagyobb és legjobb könyve, és amit sajnos nem fordítottak le magyarra (még?).
Hozzávalók (a sajátigényeimhez kéznél lévő dolgaimhoz torzítva):
2 ek vaj
10 cm póréhagyma
2,5 dl húsleves
2,5 dl tej
1 bögrényi maradék csirkehús
2 babérlevél
1 fokhagyma
1 csapott ek liszt
3 ek tejszín
1 tojássárgája
Elkészítése:
Egy ek vajon megfonnyasztottam a póréhagymát, egy külön edényben a húslevest és a tejet felforraltam a babérlevéllel, és az összetört fokhagymával, majd amikor a póré már összeesett, belekevertem a lisztet. A lisztes pórés vajas keveréket kis lángon kevergettem kb 3 percig, (nem kell megbarnulnia) majd beleönöttem a fűszeres leveses tejet és a csirkehúst. Főztem még 3 percig, majd a babérleveleket kivéve a többit összeturmixoltam.
Leszűrtem, kis pohárban összekevertem a tojássárgáját és a tejszínt, és már a lángról levéve belekevertem a levesbe.
Az eredeti receptben szerecsendió virág volt, és bár szeretem, nekem nem ment hozzá, viszont egy kis citrom nagyon jót tett neki.
És holnap tuti nem lesz quice, se póréval, se máshogy, itthon haldoklom arcüreg gyulladással, örülök ha valami 15 perces kaját össze tudok dobni.
Múlt héten mélyhűtő szelektálást tartottam, és mivel sok csont akadt a kezembe, főztem húslevest (amit rögtön le is fagyasztottam), és lett egy kis főtt hús cafat is, szintén a húslevesből (szintén lefagyasztva).
A recept inspirációja Nigella: How to eat című könyvéből származik, ami a legrégebbi, legnagyobb és legjobb könyve, és amit sajnos nem fordítottak le magyarra (még?).
Hozzávalók (a saját
2 ek vaj
10 cm póréhagyma
2,5 dl húsleves
2,5 dl tej
1 bögrényi maradék csirkehús
2 babérlevél
1 fokhagyma
1 csapott ek liszt
3 ek tejszín
1 tojássárgája
Elkészítése:
Egy ek vajon megfonnyasztottam a póréhagymát, egy külön edényben a húslevest és a tejet felforraltam a babérlevéllel, és az összetört fokhagymával, majd amikor a póré már összeesett, belekevertem a lisztet. A lisztes pórés vajas keveréket kis lángon kevergettem kb 3 percig, (nem kell megbarnulnia) majd beleönöttem a fűszeres leveses tejet és a csirkehúst. Főztem még 3 percig, majd a babérleveleket kivéve a többit összeturmixoltam.
Leszűrtem, kis pohárban összekevertem a tojássárgáját és a tejszínt, és már a lángról levéve belekevertem a levesbe.
Az eredeti receptben szerecsendió virág volt, és bár szeretem, nekem nem ment hozzá, viszont egy kis citrom nagyon jót tett neki.
Kell valami komfort kaja, miközben kint dühöng a tél. |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése